Livslopp Tärendö 19/7

Livslopp Tärendö 

Vi kör igen! Livslopp Tärendö startade förra året och arrangemanget gick klart över förväntan! Vi samlade in över 20 000 sek till Cancerfonden! 

 

Livslopp är en utmaning där vi gemensamt samlar in pengar till Cancerfonden. Livslopp startade 2010 då Anna Rydstedt fick sitt cancerbesked och när Anna 2012 lämnade oss togs stafettpinnen över av Jörgen Classon som då fick sitt cancerbesked. 

Livslopp har idag samlat in över 1,7 miljoner sek (förra året låg summan på 1,1)och nästa mål ligger på 2,0 miljoner sek. Det handlar om ett aktivt liv mot cancer där vi helt enkelt aktiverar oss genom någon form av utmaning och skänker pengar för varje genomförd minut! Livslopp är en 100% ideell insamling! 

I Sälen har detta varit genom att cykla Cykelvasasträckan som är 9 mil i terräng. I Tärendö kör vi detta på asfalt och vi cyklar sträckan Tärendö-Anttis-Lovikka-Junosuando-Saittarova-Männikkö-Tärendö och start och mål kommer att vara Tärendöholmens parkering! Dagen för den här utmaningen är Torsdagen den 19/7 under Tärendöveckan. 

Det är självklart valfritt hur långt man cyklar – allt efter vilken förmåga man själv har men vi vill att alla utmanar sig själv under dagen med aktiviteter och därigenom gemensamt samlar in mer pengar. 

Exempel: Pelle cyklar hela sträckan på 7 timmar. 7 timmar motsvarar 420 minuter vilket gör att Pelle betalar in 420 sek till Livslopp och därigenom Cancerfonden. Pelle kan i sin tur uppmana sina vänner att betala lika mycket som han cyklar in OCH/ELLER utmana sin arbetsgivare att skänka lika mycket pengar! 

Vi hoppas kunna utveckla detta till en ”Dagen MOT Cancer” under Tärendöveckan där allt vi gör under den här dagen på något sätt samlar in pengar till Livslopp Tärendö! 

OBS! Man måste inte cykla för att samla in pengar! Ni kan givetvis samla in pengar på annat sätt också ELLER välja att springa eller promenera en viss sträcka under dagen för att på så sätt aktivera er för detta. 

NYHET för året! I år kör vi After Bike på Arctic River Lodge! Det kommer att serveras en Suovasvok med ett glas vin alternativt en öl för endast 180 sek OCH av den summan kommer dom att skänka 1/3 till Cancerfonden! Fantastiskt roligt och nu hoppas jag att vi får till en riktig välfylld kvällstillställning där både cyklister och övriga sluter upp så att vi fyller stället och ser till att Cancerfonden får ett välbehövligt tillskott! 

 

Läs mer om Livslopp på: www.livslopp.se 

Vi ses Vecka 29/ Fredrik Heikki