Tärendö Tillsammansodling har haft sitt första uppstartsmöte och är igång

Hej!

Nu är Tärendö Tillsammansodling i gång och vi har haft ett första uppstartsmöte där många idéer, förslag och frågor kom upp, jätteroligt! Några saker är på gång inför vintern:

Markarbetet! Vi har fått en plats att vara på som ligger bra till alldeles vid skolan. Marken är igenvuxen och ska nu plöjas upp.

Odlingskonsult! Lördagen den 6/10 kommer vår odlingsexpert RoseMarie Mattsin från RoMas trädgårdskonsult i Gällivare och hjälper oss igång inför uppstarten. Detta är ingen officiell workshop och kommer inte annonseras ut, utan ett tillfälle för oss att få hjälp att strukturera och planera odlingen utifrån våra förutsättningar. Du som är intresserad av att delta denna dag, hör av dig till oss för tid och plats! Vi ska givetvis göra vårt bästa för att anteckna allt och dela kunskaperna vidare sedan för er som inte vill eller kan komma!

Studiecirkel! Vi träffas ca 1 gång/månad från oktober-mars för att planera, inspirera, samla och byta kunskaper med start söndagen den 28/10 kl.13-16 på biblioteket i Tärendö. Vi hoppas kunna bjuda in någon lokal odlingsinspiratör varje gång. Mer info kommer!

Tärendö Tillsammansodling finns nu på Facebook, välkommen att titta in där! Vi fortsätter också som tidigare att skicka ut information via mejl, telefon och på Tärendös hemsida!

Hoppas vi ses!
Hälsningar från Linda & Jenny

Telefon: 076-8163821, 070-6171979
Mejl: abdelkaderjenny@gmail.com, snowstar792003@yahoo.se